utveckling av ryttare

Ryttare och häst i harmoni

Ett vackert ekipage bygger på harmoni, glädje och tillit. Hos oss finner du tjänster för att du och din häst skall må bra till kropp och själ.

Utan kunskap om hästen som biologisk varelse, deras naturliga beteenden och behov är det lätt att få problem i sin hästhantering och med relationen till sin häst. Kunskap och verktyg för ett gott ledarskap kan du få hos oss.

En av förutsättningarna för en lösgjord häst är att du själv är lösgjord. Sitter du snett, eller är ojämnt stark eller oliksidigt rörlig påverkar det din häst negativt. Föreställ dig en tung ojämnt packad ryggsäck...

Har du ambitioner att bli en framgångsrik ryttare? Genom mental träning får du hjälp med att arbeta med målbilder och hur du skall ta dig till ditt mål.
Oavsett om du är tävlingsryttare eller enbart vill ha hästen som en härlig hobby kommer du att utvecklas som ryttare genom att öva upp din förmåga till att vara medvetet närvarande i din ridning.

Läs mer om våra olika tjänster. Vi hjälper dig gärna.

Välkomna!

Mental träning

Genom att arbeta med mental träning når du lättare dina mål oavsett vilka de är, t ex ökad prestation, arbeta med ryttarrädsla & nervositet mm. Läs mer mer om mental träning här

Ridkurser med mindfulness, yoga & mental träning

Rid med större lätthet och mental närvaro!
Oavsett om du är tävlingsryttare eller har ridningen som en härlig hobby, kommer du att utvecklas som ryttare genom att öva upp din förmåga till att vara medvetet närvarande i din ridning. Kursen passar alla ryttare oavsett om du är nybörjare eller har ridit länge.


Med en större kroppskännedom och mental närvaro kommer du att rida med mindre spänningar och större lätthet vilket påverkar din häst positivt. Ofta är vi måna om att ta hand om våra hästar, tränar dem regelbundet och stretchar dem. Men tar vi hand om vår egen kropp? Är vi själva stela och sitter snett når vi inte långt i vår ridning och vi sned belastar vår häst.

Ridpassen syftar till att du skall få en ökad medvetenhet kring hur din kroppsposition och balans är på hästen, ev spänningar och hur det påverkar hästen. Hur du kan rida med mindre anspänning. Enkla ridövningar med fokus på dig.

Genom att arbeta med mental träning når du lättare dina mål oavsett vilka de är, t ex ökad prestation, arbeta med ryttarrädsla & nervositet mm.

Kursen består av både ridning, mindfulnessövningar, yoga, mental träning. Du får med dig ett kompendium hem med yogapass utvecklat för ryttare och ett uppvärmningspass.


Kursledare Yvonne Norlén är mindfulnessinstruktör, ridledare, friskvårdsterapeut och beteendevetare.

Är du intresserad av en sådan här kurs i ditt stall? Tveka inte att höra av dig!
Yvonne Norlén
0706-622900

 

Ledarskapskurser Horsemanship

Ledarskap på hästars vis

Vem ansvarar för kommunikationen?
Det är vår skyldighet som människa att kommunicera på hästars vis. Vi kan inte kräva av hästen att den skall förstå människans sätt.

Genom kunskap om hästars sinnen och beteende kan vi lära oss hästarnas språk.
Många ryttare har olika slags problem som grundar sig i ett inte helt befäst ledarskap. Vi har dessutom svårt för att vara tydliga och konsekventa i vår kommunikation.

 Exempel på problem är att hästen:

 • har svårt att stå still ex vid uppsittning eller ridning
 • stannar när den skall ledas
 • går ”över oss”
 • använder oss som klipåle
 • nafsar
 • står inte still när den borstas, sadlas eller tränsas
 • sparkar
 • sticker eller skenar vid ridning
 • trycker upp oss mot väggen eller i dörrhål
 • skyggar för allt och inget
 • är svårlastad
 • bestämmer gångart, tempo eller riktning själv
Läs mer om ledarskapskurser här

FÖR en lösgjord ryttare: Massage, kroppsanalys och streching


En behandling specialdesignad för dig som rider.
Du får en analys av din rakhet i kroppen vilket är en förutsättning för en lösgjord häst. Därefter får du stretching enligt PNF och massage med inriktning på de muskler som ofta är spända hos ryttare. Denna behandling frigör spänningar och ökar din rörlighet vilket gör att du kommer bli en mer avspänd ryttare. Din häst kommer att tacka dig.