egen mindfulnessträning

Min egna utbildning består i första hand av daglig mindfulness meditation. Mindfulness är inget man kan lära sig genom att läsa en bok eller bara gå en instruktörskurs. Det är genom att utöva mindfulness som du blir mer mindful, vilket måste vara målet om du vill få resultat av mindfulness.

Det finns en uppsjö av mindfulnesskurser och sk mindfulnessinstruktörer. Om du inte som instruktör tränar dagligen mindfulness så att du själv upplever frukterna och svårigheterna med träningen hur skall du då kunna förmedla och motivera andra?

För mig är det viktigt med genuitet, seriositet och forskning. Jag har därför valt mina egna kurser med omsorg. Mindfulness baserad stressreduktion grundades vid University of Massachussest av Jon Kabat Zinn. Det var därför med stor glädje jag deltog i en mindfulnesskurs på 7 dagar med Jon Kabat Zinn och Saki Santorelli.

Mitt mål är att bli certifierad mindfulnesslärare vid University of Massachussest. Jag har kommit halvvägs på den vägen.


Förteckning av utbildningar
 • 5-dagars retreat MBSR
 • 8v MBSR
 • Instruktörskurs MBSR
 • 7-dagars kurs MBSR
 • 2 st 10 dagars tyst Vipassana retreat
 • 8v online MBSR course
 • Instruktörsutbildning Yin Yoga
 • Instruktörsutbildning Medicinsk Yoga, Mediyoga


  Jon Kabat Zinn

  Professor emeritus Jon Kabat-Zinn, University Hospital i Massachusetts Medical School, var den förste att inlemma mindfulness i modern västerländsk medicin. Sedan starten 1979 har Medical Scool framgångsrikt behandlat över 20 000 patienter med kronisk smärta och stressrelaterade sjukdomar. Jon är en frontfigur inom forskning på mindfulness och det var han som skapade programmet Mindfulness baserad stresshantering 8v som idag används inom vården över hela världen.

  Som 22-årig student i molekylärbiologi hörde Jon Kabat-Zinn ett föredrag av en koreansk zenbuddhist. Sedan dess mediterar han dagligen. Den unge Jon Kabat-Zinn disputerade i molekylärbiologi år 1971, men hans mediterande började influera hur han såg på vetenskapen. Helst ville han föra ihop sin privata erfarenhet av mindfulness med vetenskapen. Många människor blir inte hjälpta fullt ut av skolmedicinen. Därför ville han, på ett vetenskapligt sätt, se om människor med kroniska smärtor, cancer, hjärtproblem och stressrelaterade problem kunde må bättre med sin metod.

   

  Saki Santorelli

  Nuvarande ”director” för Centret for Mindfulness samt Stress Reduction Clinic, och biträdande Professor i Medicin, University of Massachusetts Medical School. Författare till ”Heal Thyself: Lessons on Mindfulness in Medicine.” Har gett ut fler guidade meditations-cds. Är en otroligt eftertänksam och grundad person. Både Saki och Jon är "mindfulla" i sitt hela väsen.

   
Jon Kabat Zinn
Jon Kabat Zinn
Saki Santorelli
Saki Santorelli