Från kursutvärderingar

Följande citat är hämtade ur kursutvärderingar MBSR

”Lugnare, tryggare, gladare, säkrare”

” Att jag kan snabbare hjälpa mig själv genom andningen och kan vara mer tolerant.”

” Att jag har bättre koncentration och känner mig mer positiv i mina tankar. Jag upplever mer glädje. Gående meditation ger mig energi. Fått mer uthållighet på jobbet. Är mindre trött. Slappnar av snabbare.”
” Att vara mer i nuet, hjälper mig att varva ned. Gett mig ett lugn.”

” Det har varit bra och påverkat mig för att jag har lärt mig att vara lugn. Tänka på saker och ting på ett annat sätt. Genom att vara här och nu- blir jag inte så stressig. Alla övningarna har varit mycket lärorikare. Att vara en positiv person och lugnare.”

”Jag är lugnare och har en annan trygghet att hantera stress och ångest.”

” Jag har fortfarande snurr i huvudet men nu har jag verktygen. Jag tar mikropauser. Ett tyst rum på arbetet önskar jag mig. Kan säga nej idag.”

”Genom andningen kan jag hantera svåra situationer bättre. Jag kan kommunicera mina behov bättre. Jag är lugnare i tanken genom mikropauser. En sak i taget. Arbetar i min egen takt.”

”Andningen lugnar ner mig. Jag är inte rädd längre för stressen, kan acceptera den. Lättare i kroppen. Jag är närvarande i gåendet, diskandet. Jag har stor vilja att bli frisk.”

”Mindfulnessträningen har gett mig denna känsla att man kan komma i kontakt med sin kropp och sinne, och att hitta balansen. Att lära sig att andas. Fokusera på de positiva tankarna.”

”Att fokusera på det friska jag har. Att genom andningen vara här och nu.”

”Ökad närvaro, här och nu. Koncentrera mig bättre på en sak i taget.”

”Har blivit lugnare, blodtrycket sänkt. Stressar mindre.”

”Det har fått mig att återblicka i jobbiga situationer och hjälpt mig att ta det i lugnare tempo. Att se saker för vad det är, och inte se allt som katastrof. Den har gjort mig lugnare och gladare. Och har fått mig att jag skall ge mer rättvisa åt mig själv.”

”Jag har börjat tänka på att vara HÄR OCH NU. Tar in min miljö på ett annat sätt. Känner mig lugnare.”

”Jag får anstränga mig verkligen för att ta tiden. Låta andra saker vara. Mår bättre och har inte huvudet fullt av tankar hela tiden. Innan kunde jag älta väldigt mycket. Det har blivit mycket bättre tack vare träningen. Känner mig mera här och nu, inte igår och sen.”

”Att jag förstår att man behöver stanna till och tänka till för att lugnt gå vidare med allt som livet ger.”

”Jag har blivit lugnare och börjat plocka bort sånt som har stört mig, men även tänkt att man inte ska ta alla strider.”

”Ökat min medvetenhet. Fått mig att stanna upp och vara närvarande med mina sinnen. Avslappnande effekt.”

”Att jag blir här och nu.”

”Så mycket att jag använder det varje dag, vill gärna fortsätta.”

" Mindfulness ger starkare upplevelser i livet. Negativa känslor omvandlas till positiva erfarenheter när jag låter de strömma genom mig!"

" Insikten hur viktigt och välgörande det är med organiserade vilopauser. Samt att jobba på en mer accepterande hållning både mot dom som stressar mig och mig själv."

"Tacksamhet över insikter om mig själv. Många nya kunskaper som ger hopp om att kunna läka och hjälpa mig själv. Visshet om att jag kan få kontroll över min inre oro om jag ger mig själv tid att träna. Erfarenheten att kaos och katastrof kan vändas i möjlighet. Början på en tid då det läkande ska få mer tid och utrymme och det destruktiva mindre"

" Jag tycker du har bjudit mycket på dig själv. Det känns äkta / upplevt/ erfaret det du visar på. Just nu har jag den stora känslan av att vilja tacka dig för att du lett mig (oss) under kursen. Allt i sanning gott önskar jag dig!"

" Att leva mera medvetet och harmoniskt i vardagen, en större förståelse gentemot mig själv, mina tankar, mina känslor och mina medmänniskor. Jag har fått nya perspektiv, vidgat mina vyer, ökat min förståelse i acceptans och tolerans. Jag är en ny människa i en lugnare själ."

" Genom långsam yoga fick jag en ökad kroppskännedom och det hjälper mig att gå in i mig själv - mycket bra!"

" Måste tillägga att jag blev glatt överraskad över kursen och hur mycket det påverkade mig! Trodde inte att jag skulle överhuvudtaget uppleva några aha-upplevelser men blev bombarderat av dem. Uppriktigt sagt så känns det som en stängd dörr har öppnats till mitt medvetande! Jag är tacksam över mig själv så att jag gav ett helhjärtat försök till att förstå vad det handlade om! Och jag känner mig priviligerad över att ha deltagit i kursen och fått med mig dessa insikter:

- Att kunna se alla saker med andra ögon och inse att det finns mer i livet än vad jag trodde!

- Kom underfund med vad yoga är för något och upptäckte att det tilltalade mig starkt!

- Med meditation så har sinnet inga gränser!

- Att mat kan vara så mycket mer!"

" Massor med insikter och bilder, inte minst kring närvaro och acceptans och att människan är starkare än man tror. Jag tar också med mig starka livsödesberättelser från kurskamrater."Fördjupningsdag för professionella coacher

Utdrag ur kursutvärdering - Vad tar du med dig hem?

" Mindfulness som verktyg för här och nu. Att jag redan idag faktiskt gör saker utan att tänka på det. En större medvetenhet och en nyfikenhet på att ta reda på mer."

" Viljan till att öva detta! En fantastisk och njutbar väg till livslång hälsa! Bra koppling till coaching och vad detta kan göra för mig som coach."

" Otroligt mycket! Kommer att börja praktisera övningarna: meditation omgående. Kommer att köpa litteratur och band så fort jag har råd. Kommer att tala om för andra, nära och kära, men också andra om mindfulness. Kommer att ta med mig ett gott minne av en dags möte med "goa" människor. Fortsätt med att göra det du gör för det gör Du jäkligt bra!".

"Ska starta med meditation. Jag kommer att bli en bättre ledare och coach. Detta har jag även nytta av i vardagslivet utanför arbetet. Jag tyckte du var jättebra. Bra att kombination av teori och praktik."

" Intention ledde till att jag fick ett större sammanhang att sätta in min kommande träning i."

" Nyttan av mindfulness."

" Meditation, begrepp, lust att utforska vidare. Tack Yvonne! Jättebra dag!"

" Ett stort intresse av att lära mig mer"

"praktiska övningar, speciellt sittande meditation"

TACK!!!